sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Top 10 cele mai scumpe case din lume

Top 10 cele mai scumpe case din lume
Ce defineste, in zilele noastre, o persoana putred de bogata si prin ce isi etaleaza aceasta statutul privilegiat? Fireste, prin accesorii vestimentare scumpe, diferite articole unicat, un parc auto populat de bolizi exorbitanti, avion privat, iaht, vacante in locuri cat mai exotice si multe altele. Dar, poate cel mai emblematic si durabil element care da dimensiunea bunastarii si a posibilitatilor financiare ale unui om este proprietatea sa. Si, cum lumea este plina de recorduri, desigur ca exista si o clasificare a celor mai scumpe locuinte din lume... care cu greu ar putea fi numite case.
10. Castelul Bran, Romania - 135 milioane $
Complet ridicat spre finele secolului al XIV-lea, castelul Bran este un faimos monument national si astazi, tehnic, un vizitat muzeu, gratie popularitatii lui Vlad Tepes. Constructia a fost scoasa la vanzare in anul 2009. Foarte diferita de toate celelalte cuprinse in acest top, aceasta potentiala locuinta este mai tentanta gratie istoriei si renumelui sau, decat pentru caracteristicile imobiliare in sine. Dispunand de 57 de camere in total, intre care 17 dormitoare ticsite cu antichitati si artefacte istorice, proprietatea isi asteapta inca miliardarilor capriciosi. Ar fi insa cateva neajunsuri de natura sa impiedice transformarea castelului Bran intr-un camin, si anume cei aproximativ 450.000 de turisti care il viziteaza anual, precum si lipsa totala de retea termica. Ramane, totusi, castelul lui Dracula, iar pentru bogatasii excentrici acest lucru ar putea fi motivul suficient ca sa investeasca suma pretinsa de statul roman.



9. Updown Court, Windlesham, Surrey, Marea Britanie - 139 milioane $

Este vorba despre o resedinta privata a carei suprafata locuibila de peste 3.700 de metri patrati o face mai mare decat... Palatul Buckingham. Casa are 103 camere, este recunoscuta drept cea mai luxoasa din lume si poarta cu sine eticheta "celei mai importante locuinte private care a fost construita in Anglia, dupa secolul al XIX-lea". Are, de asemenea, o pista de bowling, teren de squash, cinematograf, cinci piscine, o alee de marmura incalzita si o scara modelata, aparent, dupa cea a conacului din Miami al lui Gianni Versace. Totusi, dincolo de toate aceste trasaturi spectaculoase, elementul ce face ca Updown Court sa fie unic in lume este podeaua mozaicala, alcatuita din piese de aur de 24 de carate si intinsa pe parcursul a 22 de dormitoare si 27 de bai.



8. "Conacul", Los Angeles, SUA - 150 milioane $

Resedinta cu o suprafata de peste 5.200 de metri patrati a producatorului american de film si televiziune Aaron Spelling a fost botezata de sotia lui, Cindy, "Conacul". Construita special pentru familia Spelling in 1991, uriasa casa are 123 de camere... pentru ca familia numeroasa a mogulului sa se imparta pe alese in spatiul disponibil. Trebuie spus ca in construirea Conacului nimic nu a fost neglijat, cladirea dispunand de patinoar acoperit, mai multe piscine, trei bucatarii, terenuri pentru diverse sporturi, livada de pomi fructiferi si alee de bowling. Exista, de asemenea, cateva elemente complet unice si exotice, cum ar fi un muzeu de papusi, o camera destinata exclusiv impachetarii de cadouri si un intreg etaj folosit pe post de... dressing.



7. "Piscul", Montana, SUA - 155 milioane $
Acest luxos centru de ski reprezinta cea mai mare proprietate din exclusivista comunitate privata de ski si golf a miliardarilor, "Clubul Yellowstone". Natural, cladirea serveste drept resedinta pentru proprietarii acestui grup elitist, Tim si Edra Blixseth. "Piscul" nu este considerat foarte mare, comparativ cu alte resedinte din aceasta lista, avand numai zece dormitoare, dar se bucura de o podea incalzita de-a lungul intregii suprafete locuibile a casei, care se prelungeste cu o alee controlata termic, precum si de seminee in toate baile, o crama uriasa de vinuri, piscina interioara si exterioara, sala de gimnastica si camera de masaj.



6. Vila Franchuk, Kensington, Marea Britanie - 161 milione $
Aceasta vila in stil victorian a fost o scoala pregatitoare pentru fete pana in 1997. Cumparata de agenti imobiliari si imbunatatita in 2006 cu investitii de peste 10 milioane de lire strerline, a fost achizitionata de filantropa ucraineanca implicata in ajutorarea persoanelor bolnave de SIDA Elana Franchuk. Neobisnuit pentru Londra, caminul de cinci etaje este nealipit vreunei alte cladiri, are zece dormitoare, o piscina interioara la subsol, cinematograf, saune, sala de gimnastica si camera de siguranta, pentru eventualitatea unui jaf, a unei invazii sau a altor amenintari.



5. Palatul Hearst, Beverly Hills, SUA - 165 milione $
Aceasta casa, detinuta pana de curand de magnatul media William Randolph Hearst (cel care a inspirat personajul central din celebra capodopera cinematografica in regia lui Orson Wells "Cetateanul Kane"), se lauda 29 de dormitoare si trei piscine. Are chiar propriul club si propria sala de spectacole. A constituit decor de filmare pentru numeroase filme, precum "Nasul", in celebra secventa sangeroasa cand un cap de cal taiat apare in patul prioprietarului locuintei. Casa a fost folosita si de presedintele JFK, care a locuit in incinta acestui conac pe perioada lunii de miere. De asemenea, resedinta s-a bucurat si de cativa vecini celebri, cum ar fi cazurile cuplurilor Tom Cruise & Katie Holmes sau David & Victoria Beckham.



4. Fairfield Pond, The Hamptons, SUA - 170 milioane $
Intinsa pe 25 de hectare, casa lui Ira Rennert este considerata drept cel mai mare complex rezidential din toata America. Miliardarul este mandrul proprietar al celei mai valoroase locuinte din Hamptons: cu 29 de de dormitoare, 39 de bai, precum si o sufragerie uriasa - lunga de aproape 28 de metri - cinci terenuri de sport, pista de bowling si o cada in valoare de 150.000 de dolari, acest conac de la malul marii nu face rabat de la nimic. Localnicii au fost scandalizati atunci cand au aflat ca intraga constructie nu este destinata functiei de hotel, centru spa sau loc de pelerinaj, asa cum fusesera initial pacaliti, ci, in realitate, masiva proprietate avea sa fie folosita ca o casa privata.



3. "Penthouse"-ul, Londra, Marea Britanie - 200 milioane $
Pe acoperisul unui bloc cu 82 de apartamente din faimosul cartier rezidential londonez Number One Hyde Park se afla cel mai scump apartament din lume: 23.500 de euro pe metru patrat. Cel mai inalt nivel de siguranta li se asigura rezidentilor acestui apartament, pazit de Special Air Service (SAS), casa oferind caracteristici speciale precum camere de siguranta, geamuri antiglont, aparate de scanare a retinei si chiar un tunel secret catre apropiatul Hotel Mandarin. Apartamentul adaposteste centre spa, terenuri de squash si chiar camere pentru degustarea de vinuri. Somptuosul apartament beneficiaza de room-service 24 de ore din 24, in ciuda frigiderelor inalte de la podea pana in tavan care ii populeaza mai multe dintre camere.



2. Vila Leopolda, Riviera Franceza, Franta - 506 milioane $
Devenita chiar si mai faimoasa decat inainte prin intermediul presei moderne, aceasta vila de pe Riviera Franceza a fost construita in 1902 de catre Regele Leopold al II-lea al Belgiei. Avand prestigiul ca ar fi servit drept camin pentru mai multi oameni renumiti, intre care Bill Gates, casa i-a apartinut, de fapt, bancherului brazilian de origine evreiasca Edmond Safra si ii apartine inca sotiei sale Lily. Cu o suprafata de aproape 7.500 de metri patrati, casa ticsita cu antichitati deosebite este de departe una dintre cele mai sepctaculoase din intreaga lume. Adaposteste 19 dormitoare, terenuri de sport, pista de bowling, mai multe bucatarii si sufragerii, cinematograf, toate in vila principala. Dimensiunea totala a domeniului este socanta, avand case de oaspeti, mai multe piscine si gradini care necesita peste 50 de ingrijitori cu norma intreaga pentru mentenanta.



1. "Antilla", Mumbai, India - 1 miliard $

Acest turn inalt de 27 de etaje si cu o suprafata locuibila de peste 37.000 de metri patrati - in cadrul caruia doua etaje consecutive nu au in componenta un singur material similar, pentru a da impresia de consistenta dar nu si de repetitivitate - este creatia unica si extravaganta a proprietarilor Mukesh si Nita Ambani, unii dintre cei mai importanti magnati ai Indiei. Costand mai mult decat un hotel sau un bloc turn, datorita cotelor si imbinarilor sale individualizate, "Antilla" vine la pachet cu o parcare auto de sase etaje si noua lifturi. Inalta de 173 de metri si construita in mare parte din sticla, cladirea are un staff format din 600 de oameni. Camera de bal afiseaza un candelabru de cristal coborand din tavan si este prevazuta cu vitrine retractabile pentru activitati artistice si stagii educativ-antrenante. Exista bar atat interior cat si exterior, camere ecologice si o "camera de anturaj", destinata relaxarii garzilor de corp si a asistentilor. Fiecare etaj are dublul inaltimii normale, cladirea devenind, tehnic, inalta de 60 de etaje, tocmai buna incat sa aiba propriul heliport. Forma "Antillei" respecta principiile Vaastu, o traditie indiana asemanatoare cu Feng Shui, despre care se spune ca ar influenta un flux benefic de energie datorita plasarii strategice a materialelor, camerelor si obiectelor. Aceasta resedinta o transforma pe oricare alta intr-o pitica, atat financiar cat si ca statura, urmand, probabil, sa ramana numarul unu pentru multa vreme de aici inainte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu