RETETA ZILEI

Rulada cu crema de ciocolata si visine





Ingrediente

Foaie de rulada: 3oua, 70 gr zahar, 70 gr faina,20 gr cacao, o lingurita praf de copt, un praf de sare. Crema: 1 ou, 70 gr ciocolata menaj, 80 ml lapte, 80 gr zahar, 100 gr margarina sau unt, rom. Dulceata de visine Decor: nuca de cocos

Mod de preparare

Foia de rulada: se separa ouale, albusurile se pun intr-un bol, galbenusurile intr-un castron. Se mixeaza , iar treptat se adauga zaharul. Cand albusurile s-au omogenizat bine si zaharul s-a dizolvat se adauga galbenusurile mixate in prealabil. Se adauga faina amestecata cu cacao, praf de copt si praful de sare. Se amesteca usor pana se incoproreaza. Compozitia se pune pe o hartie de copt de dimensiunea unei tavi , se intinde usor,se introduce in coptorul incalzit si se lasa la copt. Cand foaia de rulada s-a copt se scoate din cuptor si se pudreaza cu faina. Se intoarce cu fata pe un blat de lemn, se umezeste cu un burete umed hartia de copt si o desprindem usor. Dupa desprindere se pune pe hartia cu care s-a copt. Separat crema : intr-un vas din inox se pun : ouale, zaharul, ciocolata menaj, laptele, se amesteca bine si se pun pe foc sa fiarba. Se amesteca mereu pana obtinem o compozitie ingrosata. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se pune margarina sau untul la temperatura camerei, si o cantitate mica de compozitie, se omogenizeaza. Se mixeaza pana se incorporeaza toata compozitia. La sfarsit se adauga rom. Spatiul de umplere al foii de rulada se imparte in trei parti ca si in poza, prima parte crema, o parte dulceata de visine, a treia parte crema. Se ruleaza si se introduce la rece pentru cca 30 min. Dupa racire se unge cu un strat foarte subtire de crema si se decoreaza pe toata suprafata cu nuca de cocos. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Mod de servire

Se serveste ca desert. Este foarte buna :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu