SPECIALITATI

Snitel din pui umplut


Ingrediente

150 gr piept de pui,2 ciuperci,50 gr cascaval,50 gr sunca ,faina,1 ou,pesmet,sare,piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se bate cu ciocanul pentru snitele si se umple cu ciupercile taiate cubulete, peste ele punem sunca si cascavalul.Se condimenteaza cu sare si piper se ruleaza.Se da prin faina ou pesmet si se pune la prajit in ulei incins.


Cosulete din cartofi cu ciuperci


Ingrediente

Pentru umplutura: 500g ciuperci 2 linguri cu varf margarina 5 rosii cherry 3 catei de usturoi 100ml apa Marar prospat sau uscat maruntit Sare si piper dupa gust Pentru cosulete: 600g cartofi 3 galbenusuri 25g parmezan 50g margarina Sare si piper dupa gust 50g cascaval 1 galbenus si 50 ml lapte pentru uns cosuletele

Mod de preparare

Spalam bine ciupercutele si le taiem feliute.Intr-o tigaie punem 2 linguri cu varf de margarina si adaugam ciupecutele pe care le lasam la calit.Spalam si taiem in sferturi rosioarele cherry si le adaugam peste ciupercute, maruntim si mararul si il adaugam si pe el in tigaie.Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica, dupa care ii adaugam in tigaie peste ciupercute. Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam 100ml apa si lasam totul pe foc pana ce ciupercutele se calesc bine si scade apa.Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Intr-o oala punem apa sis are si adaugam cartofii taiati cubulete. Ii punem pe foc si ii lasam la fiert cam 30 minute pana se inmoaie.Dupa ce s-au fiert ii punem intr-un strecurator la scurs.Dupa ce s-au scurs, punem cartofii intr-o cratita ii pisam ca pe un piure si bagam cratita pentru 5 minute in cuptorul incalzit in prealabil - dar stins in momentul introducerii cratitei,- pentru a se usca putin cartofii.Dupa 5 minute scoatem cratita, o punem pe aragaz, la foc mic, adaugam margarina,galbenusurile,parmezanul si amestecam incontinu timp de 8 minute.Punem compozitia de cartofi intr-un sprit - pe care il folosim la ornate torturile cu crema � si intr-o tava tapetata cu hartie de copt facem cu spritul cerculete duble in sus.Amestecam al patrulea galbenus cu 50ml lapte si ungem cu o pensula cosuletele formate, dupa care le punem in cuptorul preincalzit la 180 grade., pentru 25 minute.Dupa 25 minute, scoatem cosuletele din cuptor, le umplem cu umplutura de ciupercute, deasupra punem cateva cubulete de cascaval pe care le taiem in prealabil, ungem din nou cosuletele cu amestecul de galbenus si lapte si le mai lasam in cuptor 10-15 minute pana se rumenesc frumos.

Mod de servire

Se servesc calde sau reci.



Spaghete cu fructe de mare




Ingrediente




200 gr fructe de mare ( cocktail), 50 gr unt, busuioc, 30 gr pasta de tomate, 15 ml ulei masline, sare, 250 gr spaghete.


Mod de preparare




Spaghetele se fierb in apa clocotita cu sare si o lingurita de ulei de masline timp de 10 minute. Dupa fierbere se trec sub jetul de apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Fructele de mare se trec prin apa rece si se introduce apoi in apa clocotita pentru 10 minute, dupa care se scurg, si se prajesc in unt timp de cinci minute. Se adauga pasta de tomate, 10 ml apa firbinte si se lasa cateva minute pana se formeaza sosul. Se condimenteaza cu busuioc si sare dupa gust. Spaghetele se pun pe platou iar deasupra se adauga fructele se mare in sos.


Mod de servire




Se servesc calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu