duminică, 12 decembrie 2010

Crapi de suprafata, montura - zig rig

Toata lumea stie, crapul se hraneste in principal pe substrat si majoritatea pescarilor acolo il cauta. Fara dubiu, o alegere inspirata care da rezultate. 
Aproape 50% din timp insa, crapul il petrece intre ape sau la suprafata, balacindu-se in apa mult mai calda si mai oxigenata de valuri sau urmarind hrana naturala. Dealtfel, atunci cand abordati o partida de pescuit la crap, unul dintre primele lucruri pe care le faceti este sa va uitati dupa semne sau miscari pe oglinda apei. 

Sunt convins ca ati patit-o si voi. Intr-o zi calda de vara, cand nici o frunza nu se misca si nu ati avut nici o prezenta, urmariti cu ciuda cu "dolofanii" sa zbenguiesc chiar in fata voastra, ignorand total patul de nada de pe substrat. Normal ca v-ati pus si intrebarea, cum ii prindeti ?

Solutia este o montura tip Zig. In loc sa folositi o momeala tare ce va ateriza pe substrat, alegeti una flotanta, fie ca este vorba de boilies sau de porumb.

Montura de suprafata - Zig Rig
Montura in sine este una simpla, deosebindu-se de o montura cu plumb pierdut prin faptul ca forfac-ul este foarte lung(40-50cm). 
Veti putea pescui atat intre ape cat chiar si sub filmul ei.
Functioneaza excelent pe lacuri de ses cu apa mica si adancime constanta, in special in momentele in care crapii sunt activi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu