luni, 10 ianuarie 2011

Ciorba de burta

Ingrediente

1 kg burta, 500 gr oase, 1 radacina de telina, 2 morcovi, 1 radacina pastranac, 1 legatura patrunjel, 3 cepe, 10 ml otet, 3 galbenus, 50 gr smantana,sare.

Mod de preparare

Se spala bine in mai multe ape burta si oasele. Se freaca cu sare sau cu malai si se spala din nou in mai multe ape. Se asaza intr-o oala cu 2 l apa clocotita si se fierbe � ora. Se inlocuieste apa si se lasa sa fiarba 3-4 ore cu sare, la foc moale. Se adauga toate legumele si se fierb bine. Se strecoara apoi zeama si se adauga burta taiata felii subtiri. Se bate un galbenus cu smantana intr-un bol, turnind putin cite putin zeama fierbinte. Se acreste cu otet, dupa gust.

Mod de servire

Se serveste cu ardei iute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu